19 Ocak 2011 Çarşamba

Çalışma masadında Feng Shui



Çalışma masanızda birkaç düzenlemeyle refahınızı,huzurunuzu,zenginliğinizi artırmak istemez misiniz?Uzun zaman geçirdiğiniz,önemli kararlar aldığınız çalışma masanızda Feng Shui prensipleri uygulayarak bir başlangıç yapabilirsiniz.Bürolar için Feng-Shui önerileri için buraya bakınız



Bagua haritası

Feng Shui'nin temel araçlarından Bagua ile başlayabilirsiniz.Bagua anlam olarak sekiz alan demektir.Masanızın üzerine yerleştirdiğiniz haritaya yukarıdan baktığınızda her bir bölüm ve renk yaşamınızda farklı elemanları ve alanları temsil eder.İlk olarak kariyerle işe başlayalım.

Kariyer

Kariyer bölümü,masanızın önünde bulunan, oturduğunuz sandalyeyi kapsar.Sandalyeniz, temiz,cilalanmış olmalıdır.Eğer eskimeye başlamışsa yenisi ile değiştirin.Siyah renk, bu alanı temsil eder.

Kişisel gelişim-Bilgi

Masanızın sol ön tarafına ansiklopedi,sözlük,referans ve bilgi kitaplarını yerleştirin.Çekmeceli bölüm masanızın sol alt bölümündeyse orayı da organize edin.

Aile

Masanızın merkezinin solunda kalan kısım aileyi temsil eder.Sevdiklerinizin resimlerini oraya yerleştirebilirsiniz.Masanızın sol tarafında bir raf veya kitaplık varsa; fotoğrafları oraya yerleştirmek de bir başka alternatiftir.Bu alanı tahta temsil ettiğinden ahşap fotoğraf  çerçevesi tercih edin.

Zenginlik-bereket

Masanızın sol üst köşesi parayı temsil eder.Zenginliği simgeleyen bir resim veya saksı bitkisi yerleştirebilirsiniz.Yerleştirdiğiniz çiçeğin iyi sulanmış ve hastalıklı olmamasına dikkat ediniz.Hesap makinesi de zenginliği simgeler.

Şöhret

Ödülleriniz,diplomalarınız,sertifikalarınız kısaca hayatınızda çalışarak başardığınız şeyler..Masanızın önünde bir duvar varsa başarılarınızı burada sergileyebilirsiniz.Masanızın bu bölümünde kartvizitlerinizi de yerleştirebilirsiniz.Masa lambanız da şöhreti temsil eder.

Aşk

Masanızın sağ üst köşesi aşkı,sevgi ve dostluğu temsil eder.Sevdiğinizin bir fotoğrafı,kalp şekli ve pembe çok iyi bir seçim olacaktır.

Yaratıcılık

Masanızın sağ orta bölümüne içinizdeki küçük çocuğu temsil eden çizgi kahramları, sanat eserleri vb.eğlenceli objeleri yerleştirin.Kalem,makas vb.yaratıcılğı temsil eder.

Yardımcılar

Masanızın en sağına,telefon gibi  size rehberlik edecek araçları yerleştirin.

Sağlık

Masanızın merkezine bilgisayarınızı-klavyenizi yerleştirebilirsiniz.Sarı renkle temsil edilir.

Sonuç olarak:Çalışma masanızı temiz ve düzenli tutun.Çalıştığınız alanın yüzde ellisi görünür durumda olmalıdır.Güzel objeler,pozitif enerjiyi kendine çeker.Sanat eserleri,tablo ve taze çiçekler bulundurun.Ergonomik tasarımlarla, hem konfor sağlayın hem de kaliteli mala sahip olun.

Yeni başlayanlar için Feng Shui ipuçları için bakınız




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder