19 Ocak 2011 Çarşamba

Beyaz renkle dekorasyon ipuçları



Beyaz dekorasyonla,evinizde,ev ofisinizde,salon ve yatak odanızda beyaz rengi seçerek huzurlu ve rahatlatıcı ortamlar yaratabilirsinz.

Modası hiç geçmeyen ve klasik bir renk olan beyazı,çok sade ve tekdüze görünümünden kurtarmak için kişileştirmek lazım.




beyaz tonlarıyla yaratılan eski görünüm





Beyaz modern salon dekorasyonu
Beyazın tonları

Beyazı tek düzelikten kurtarmak için farklı doku ve tonlarını kullanarak, sıcak veya soğuk,modern veya eski görünümlü farklı odalar yaratabilirsiniz.Sarı ve hardal sarı ekleyerek elde edilen krem beyazlarla sıcak bir etki yaratabilir,antika mobilyalar,ahşaplar ve dönemin özelliklerini yansıtan mobilyalarla kullanabilirsiniz.Modern bir dekorasyon için parlak beyaz,daha soğuk bir etki için mavi tonlarında beyazı tercih edebilirsiniz.Bu tonlar metalik yüzeylerle uyumlu olacaktır.Bakınız.Beyaz mekanlar

Aynı renk şemasındaki beyazın farklı tonlarını kullanmaktan korkmayın.Beyazın farklı iki tonunu duvar kağıdı baskısında kullanabilirsiniz.Yine duvarlarda farklı tonlarda dikey çizgili uygulamalarla etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz.Mat-parlak desenlerin birlikte kulanıldığı beyaz tonlarındaki duvar kağıdı da seçenekler arasındadır.




mat-parlak beyaz duvar kağıdı
Dokular

Farklı dokularla tekdüzelikten kurtulabilirsiniz.Beyaz tonlarında koyun postu ,el örgüsü bir şal veya kalın tüylü bir halıyla farklılıklar yaratabilirsiniz.Antik bir hava yaratmak için,dantel,ezilmiş kadifeler kullanın.Fitilli kadife veya keten gibi kumaşlar da diğer alternatifler arasındadır.

Lake mobilyalar ve ayna gibi yansıtıcı yüzeylerle,bir ışık sıçraması yaratarak odaları daha geniş gösterebilirsiniz.Cam veya şeffaf mobilyalar da beyaz odada çarpıcı bir etki sağlayacaktır.




beyaz farklı dokular


Renk vurgusu

Sanat eserleri,fotoğraflar,heykel ve seramikler,beyaz yüzeylerde kendini gösterecektir.İlginç bir duvar oluşturmak için bir grup tabak veya desenli çinilerinizi asabilirsiniz.

Vurgu rengi olarak döşemelik kumaşlarda ve yastıklarda desenli kumaşlar kullanabilirsiniz.Beyaz bir zemin veya duvar önüne canlı renklerde bir mobilya yerleştirebilirsiniz.



 
Bunlar da ilginizi çekebilir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder